НОВИНИ

Километрични опашки от ТИР-ове се образува на „Дунав мост“ при Русе

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили се образува от сутринта на граничния пункт Дунав мост при Русе. Този път причината е, че от Агенция „Митници" обновяваха софтуера за пътните такси и разрешителни. Продължителното чакане изнерви шофьорите.

bnt avatar logo
от Пламенка Тонева
21:00, 17.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Въпреки че софтуерът на Агенция „Митници" беше обновен предсрочно, още в 11 часа колоната от тежкотоварни автомобили беше дълга почти 6 километра. В момента на граничния пункт работят всички трасета, които са три за тежкотоварните и три за леките коли.

Трафикът започна да се нормализира, а колоната от камиони да намалява. През деня обаче много от шофьорите нямаха представа защо чакат и недоволстваха, че не могат навреме да доставят стоката си. Заради тахошайбите и работното време, на някои им се наложи да се редят отново на опашката.

;

От Агенция „Митници" са категорични, че с обновяването на софтуера, обработката на данните на автомобилите ще се извършва по-бързо. През „Дунав мост“ за денонощие преминават над три хиляди превозни средства.

Важна информация за водачите, които шофират в северната ни съседка е, че румънският Закон за движение по пътищата е много по-строг от нашия. Затова и много българи остават без книжки заради допуснати нарушения.

Оказва се обаче, че след изтичане на наказанията отнетите книжки често пътуват с месеци и даже години към своя притежател.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей отново постигна няколко победи при гласувания в парламента за Брекзит
Тереза Мей отново постигна няколко победи при гласувания в парламента за Брекзит
Връчиха наградите „Икономика на светло“
Връчиха наградите „Икономика на светло“