Километрична опашка от тежкотоварни автомобили се образува от сутринта на граничния пункт Дунав мост при Русе. Този път причината е, че от Агенция „Митници" обновяваха софтуера за пътните такси и разрешителни. Продължителното чакане изнерви шофьорите.

Въпреки че софтуерът на Агенция „Митници" беше обновен предсрочно, още в 11 часа колоната от тежкотоварни автомобили беше дълга почти 6 километра. В момента на граничния пункт работят всички трасета, които са три за тежкотоварните и три за леките коли.

Трафикът започна да се нормализира, а колоната от камиони да намалява. През деня обаче много от шофьорите нямаха представа защо чакат и недоволстваха, че не могат навреме да доставят стоката си. Заради тахошайбите и работното време, на някои им се наложи да се редят отново на опашката.

© БНТ

От Агенция „Митници" са категорични, че с обновяването на софтуера, обработката на данните на автомобилите ще се извършва по-бързо. През „Дунав мост“ за денонощие преминават над три хиляди превозни средства.

Важна информация за водачите, които шофират в северната ни съседка е, че румънският Закон за движение по пътищата е много по-строг от нашия. Затова и много българи остават без книжки заради допуснати нарушения.

Оказва се обаче, че след изтичане на наказанията отнетите книжки често пътуват с месеци и даже години към своя притежател.

Български шофьори остават без шофьорски книжки заради нарушения в Румъния

Български шофьори остават без шофьорски книжки заради нарушения в Румъния

Румънският Закон за движение по пътищата се оказва много по-строг от българския, заради което и много българи остават без книжки заради допуснати нару...