Близо 5 километра достигна колоната от автомобили на входа на Бургас днес. Началото на най-отпускарския месец съвпадна с желанието на много българи да отидат до Южното Черноморие и това доведе до големи задръствания. От полицията призовават за внимание и спазване на всички ограничения, за да не се стига до катастрофи.

Бургас

За поредно лято на територията на Бургаския регион възникнаха традиционните задръствания от автомобили, които идват от вътрешността на страната в посока Южното Черноморие.

Цветелина Рандева- говорител на ОДМВР-Бургас
"Рискови се оказаха отсечките от включване от края на магистрала "Тракия" в посока Бургас и в посока Северното Черноморие-от Бургас към Слънчев бряг, като бе достигнат абсолютния пик- 40 минути престой в отсечката от Каблешково в посока Ахелой."

Близо 5 км е задръстването, което е от края на автомагистрала "Тракия" в посока Южното Черноморие, като най- силно се усеща на входа на Бургас. От пътната полиция обясниха, че това е така нареченият "ефект на фунията", когато от магистрала с 4 ленти голям поток от автомобили навлизат в отсечка с две ленти. Изграждането на четири лентов път от Бургас до Слънчев Бряг и завършването на обхода на Бургас в посока Созопол и Царево, което ще бъде факт догодина, ще намали до минимум такива задръствания..