НОВИНИ

Километрични задръствания на входа на Бургас

Близо 5 километра достигна колоната от автомобили на входа на Бургас днес. Началото на най-отпускарския месец съвпадна с желанието на много българи да отидат до Южното Черноморие и това доведе до големи задръствания. От полицията призовават за внимание и спазване на всички ограничения, за да не се стига до катастрофи.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:52, 01.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
километрични задръствания входа бургас

За поредно лято на територията на Бургаския регион възникнаха традиционните задръствания от автомобили, които идват от вътрешността на страната в посока Южното Черноморие.

Цветелина Рандева- говорител на ОДМВР-Бургас
"Рискови се оказаха отсечките от включване от края на магистрала "Тракия" в посока Бургас и в посока Северното Черноморие-от Бургас към Слънчев бряг, като бе достигнат абсолютния пик- 40 минути престой в отсечката от Каблешково в посока Ахелой."

Близо 5 км е задръстването, което е от края на автомагистрала "Тракия" в посока Южното Черноморие, като най- силно се усеща на входа на Бургас. От пътната полиция обясниха, че това е така нареченият "ефект на фунията", когато от магистрала с 4 ленти голям поток от автомобили навлизат в отсечка с две ленти. Изграждането на четири лентов път от Бургас до Слънчев Бряг и завършването на обхода на Бургас в посока Созопол и Царево, което ще бъде факт догодина, ще намали до минимум такива задръствания..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима руски военни загинаха в Сирия, след като хеликоптерът им беше свален
Петима руски военни загинаха в Сирия, след като хеликоптерът им беше свален
Плаж за хора с инвлидни колички във Варна
Плаж за хора с инвлидни колички във Варна