НОВИНИ

Ким Чен-ун е изразил готовност за нова среща с Доналд Тръмп

Лидерите на Съединените щати и Северна Корея имат желание за трета среща помежду им. След провала на разговорите в Ханой през февруари, Доналд Тръмп и Ким Чен-ун днес заявиха, че са в добри отношения. В програмна реч пред парламента в Пхенян, Ким посочи като приоритет подобрението на живота на хората и напомни, че мирът се гарантира само от силни въоръжени сили.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова „Фокус“
14:27, 13.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
По света
ким чен изразил готовност нова среща доналд тръмп

За неуспеха на срещата с Тръмп в Ханой, Ким обвини едностранните, според него, искания на Вашингтон. Севернокорейският лидер заяви, че е готов на трета среща на върха при взаимноприемливи условия за споразумение. Той уточни, че ще чака предложения до края на годината. Белият дом реагира положително на идеята за нови разговори. Би било добре, за да разберем напълно какво отстоява всеки от нас, написа в туитър Доналд Тръмп.

;

За разлика от друг път, в речта си пред Върховното Народно събрание в Пхенян, Ким отдели малко време за военната сфера. Той подчерта, че отбранителната способност на страната трябва да продължи да се укрепва. Водачът на изолирания режим даде пространни наставления за всички сфери на икономиката, като например да се реши проблемът с изхранването и потребителските стоки. Текстът на речта на Ким можеше да се следи на огромни екрани навън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден брой участници във Варненски карнавал 2019
Рекорден брой участници във Варненски карнавал 2019
Данъчни под прикритие проверяват превозите между София и Перник
Данъчни под прикритие проверяват превозите между София и Перник