Лидерите на Съединените щати и Северна Корея имат желание за трета среща помежду им. След провала на разговорите в Ханой през февруари, Доналд Тръмп и Ким Чен-ун днес заявиха, че са в добри отношения. В програмна реч пред парламента в Пхенян, Ким посочи като приоритет подобрението на живота на хората и напомни, че мирът се гарантира само от силни въоръжени сили.

© БГНЕС

За неуспеха на срещата с Тръмп в Ханой, Ким обвини едностранните, според него, искания на Вашингтон. Севернокорейският лидер заяви, че е готов на трета среща на върха при взаимноприемливи условия за споразумение. Той уточни, че ще чака предложения до края на годината. Белият дом реагира положително на идеята за нови разговори. Би било добре, за да разберем напълно какво отстоява всеки от нас, написа в туитър Доналд Тръмп.

Провал на срещата Доналд Тръмп - Ким Чен-ун в Ханой

Провал на срещата Доналд Тръмп - Ким Чен-ун в Ханой

Провал на срещата в Ханой. Разговорите между лидерите на Съединените щати и Северна Корея завършиха без споразумение. Доналд Тръмп заяви, че северноко...

За разлика от друг път, в речта си пред Върховното Народно събрание в Пхенян, Ким отдели малко време за военната сфера. Той подчерта, че отбранителната способност на страната трябва да продължи да се укрепва. Водачът на изолирания режим даде пространни наставления за всички сфери на икономиката, като например да се реши проблемът с изхранването и потребителските стоки. Текстът на речта на Ким можеше да се следи на огромни екрани навън.

Изненадващо посещение на севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Пекин

Изненадващо посещение на севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Пекин

Изненадващо посещение на севернокорейския лидер в Китай. Визитата на Ким Чен-ун в Пекин ще продължи до 10 януари. Той вече се срещна с китайския прези...