НОВИНИ

Ким Чен Ун и пет от най-влиятелните жени до него

Жените май са истинските управници в комунистическата Северна Корея, в която лидерът на партията и нейн водач - Ким Чен Ун, само може да слуша. За него се знае твърде малко, самият той представлява загадка за световната общественост заради строго контролираните новини, които излизат от страната.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:56, 22.02.2020
Чете се за: 01:45 мин.
По света
ким чен пет влиятелните жени

Въпреки това водачът на Северна Корея бе една от най-често споменаваните личности, особено след размяната на реплики с американския президент Доналд Тръмп, последвалото стопляне на отношенията, и сегашните неясноти около това какво крои севернокорейският лидер.

Оказва се, че въпреки привидната си мощ, той е силно повлиян от няколко могъщи жени, а „Telegraph“ изброява петте най-влиятелни от тях:

Ри Сол Джу.

След като през 2011 г. Ким Чен Ун пое властта, се ожени за Ри Сол Джу, загадъчна момиче на двадесетина години (последните данни за нея са оповестени официално около 2013 г.). Според някои спекулации, тя е била избрана за първа дама, защото физически напомняла на съпругата на вечния президент и основател на Северна Корея, отдавна починалия Ким Ир Сен. Преди брака тя пяла в любимия оркестър на покойния „скъп владетел“ Ким Чен Ир.


Тя се появява в компанията на Ким на почти всички важни държавни празници, но към края на 2012 г., тя изведнъж се оттегля от обществения живот в продължение на няколко месеца, така че се предполага, че тогава е била бременна и е родила дъщеря, която, ако може да се вярва на Денис Родман, се казва Ю Ае.

Ким Йонг Ху.

Единствената жена от обкръжението на Ким, която може да се види на снимките в компанията на водещите севернокорейски генерали, е Ким Йонг Ху . Става дума за шестдесет и петгодишната леля на Ким, дъщеря на вечния президент Ким Ир Сен, която има голямо влияние за ключови решения на една от най-изолираните държави в света.

Заедно със съпругът си тя е натоварена да се грижи за обществения имидж на племенника си.

Сео Унг Хян.

Тя е била певица в оркестъра Унхасу, вече споменатия любим оркестър на „Любимия лидер“. Според някои информации, Ким многократно се поддава на нейните „западни“ магии, но младият водач в крайна сметка избра да се ожени за Ри Сол Джу вместо за Сео Унг, чиято съдба днес е неизвестна. Все още не са потвърдени официално информациите за екзекуцията на целия оркестър преди години, но не е известно дали и тя е била застреляна.

Хьон Сонг Уол.

Става дума за още една певица от този оркестър, за която се смята, че е била любовница на Ким. Тази връзка се предполага, че е продължила десет години, но Ким Чен Ир, бащата на Ким Чен Ун яростно се противопоставя на това. В крайна сметка Хьон се жени за офицер от армията, но поради нарушаване на закона за порнография (танцувала с неприлично облекло - бел.ред.), е била екзекутирана заедно с всички членове на прословутия оркестър. Има и теория, че екзекуцията е наредена от съпругата на Ким, Ри Сол Джу.


Ким Йонг Сук.

Това е още един герой, който е издигнат в култ в Северна Корея и това е бабата на настоящия лидер. Тя е родена през 1919 г. , а нейният рожден ден всяка година се отбелязва като национален празник. Бабата на Ким се смята за героиня на съпротивата срещу японските империалисти, а често я наричат и „майка на нацията“. Тя е починала при неизяснени обстоятелства през 1949 г. , а именно заради предполагаемото физическа прилика с Ким Йонг Сук, Ри Сол Джу е била избрана за съпруга на Ким и първа дама на Северна Корея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Mъж нападна дежурен лекар в спешен кабинет във Варна
Mъж нападна дежурен лекар в спешен кабинет във Варна
Експанзията на Китай заплашва германския технологичен суверенитет
Експанзията на Китай заплашва германския технологичен суверенитет