Севернокорейският лидер Км Чен-ун се върна в Пхенян след историческата среща с американския президент Доналд Тръмп. А държавният секретар на САЩ Майк Помпео е в Сеул, за да информира съюзниците на страната си за срещата в Сингапур.

© БТА / Ministry of Communications and Information of Singapore via AP

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун вече е в родината си, съобщава севернокорейската държавна осведомителна агенция. Имаше предположения, че на път за страната си Ким ще посети Пекин, за да информира китайския президент Си Цзинпин за изхода от срещата и затова самолетите, с които отпътува севернокорейската делегация, се следяха внимателно от международните медии.

Междувременно бяха разпространени други кадри - от нощна разходка на севернокорейския лидер в Сингапур в навечерието на историческата му среща с американския президент Тръмп. Ким е в компанията на министъра на външните работи на Сингапур Вивиан Балакришан, като двамата позират за селфи.

Американският държавен секретар се срещна с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Сеул, за да го информира за срещата Тръмп-Ким Чен-ун. Майк Помпео пристигна в Южна Корея в сряда на двудневна визита, по време на която ще проведе и среща в разширен формат и с японски представители. Помпео, който е натоварен от Доналд Тръмп да води преговорите по-нататък, заяви, че САЩ се надяват на мащабно разоръжаване на Северна Корея през следващите две и половина години.