НОВИНИ

Кинетична скулптура "Раждането на Вселената"

bnt avatar logo
от george tonchev
11:51, 11.04.2017
Чете се за: 00:50 мин.
Твоята новина

Уважаеми госпожи и господа,

Европейският съюз (EС) е най-голямото и най-миролюбивото обединение на суверенни държави в човешката история. Той бе създаден в средата на миналия век за пълно прекратяване на честите и кръвопролитни войни между съседи, които достигат връхната си точка през Втората световна война.

Във връзка с подготовката на Р България за Председателството на Съвета на EС през идващата година предлагаме да се издигне кинетична скулптура пред НДК, която да символизира човешкия Разум. Тя стилизирано изразява физическия закон за разширяващата се Вселена, както е илюстрирана на видеото и показва, че човечеството разбира закона за развитието на Вселената. Това послание на човешкия Разум към галактическите цивилизации е най-добре да бъде изпратено от територията на ЕС, където е най-значимото обединение на държави в световната история.

Самата скулптура е патентована като вертикално-осева вятърна турбина и символизира стремежа на човечеството за природосъобразен технически прогрес.

Скулптурата, независимо от посоката на вятъра, винаги се върти в една посока, както и самото разширяване на Вселената. Същевременно произвежда електричество, което може да се ползва за собственото й художествено осветление и илюминации, както и за подходящ музикален фон.

Нашата страна ще домакинства Председателството от 2018 г. и за нас е най-престижно именно сега скулптурата да се извиси на площада пред НДК. Малки кинетични и статични нейни модели могат да се разпространяват и като сувенирни подаръци в ЕС и да оставят значим ярък спомен за българското Председателство.

С уважение:

Георги Тончев 0876 40 37 27

Балканска академия за иновации

http://greeninnovations.biz

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грижа за здравето
Грижа за здравето
КЕВР: Жалбата срещу поскъпването на природния газ е неоснователна
КЕВР: Жалбата срещу поскъпването на природния газ е неоснователна