НОВИНИ

Кино и мода на София Филм Фест

Тази вечер беше българската премиера на филма "Наследството на Александър Маккуин" - документален разказ за лошото момче на британската мода. Режисурата и сценарият са на Лоик Прижан.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
22:50, 20.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още
кино мода софия филм фест

Веднъж Александър Маккуин казва, че от хаотичния му живот би излязъл добър филм. Уви, думите му се оказват пророчески. Създателите на документалната лента споделят, че филмът е завещанието на дизайнера. В него са включени кадри със самия Маккуин, а основният фокус е върху работата, последните му колекции и източниците на вдъхновението му. Във филма участва и дизайнерката Сара Бъртън, която след смъртта на големия творец застава начело на модната къща. Маккуин има огромен принос към модния свят и все още е твърде рано да се осъзнаят реално обхватът и ефектът му.

Събитието беше последвано от атрактивно модно ревю на дизайнера Митко Дамов с препратки към творчеството на Маккуин.

Митко Дамов, дизайнер: "Смятам, че много малко са нещата, които не знаем за гения на Александър Маккуин и затова какво наследство оставя. Смягам, че този филм с много точна и много ясна позиция ще изрази точно наследството, което той ни оставя, творчеството му, невероятните хрумвания, невероятното отношение и естетиката, която носеше този прекрасен дизайнер един от най-великите".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят ключови булеварди заради строежа на метрото
Затварят ключови булеварди заради строежа на метрото
Близо 90 години по-късно - американски президент отново в Куба
Близо 90 години по-късно - американски президент отново в Куба