НОВИНИ

Кипърска парламентарна делегация на посещение у нас

Задълбочаване на сътрудничеството в областта на туризма, обсъдиха председателите на парламентите на България и Кипър - Цвета Караянчева и Димитрис Силурис. Кипърска парламентарна делегация е на официално посещение у нас по покана на Цвета Караянчева. Гостите се срещнаха също с президента Румен Радев и с премиера Бойко Борисов.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:54, 30.07.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Димитрис Силурис и Цвета Караянчева дадоха висока оценка на политическите и парламентарните отношения между България и Кипър. Смятат, че политиците трябва да ги развиват в полза на хората.

Димитрис Силурис, председател на Камарата на представителите на Кипър: Ние изпитваме голяма благодарност към вашата страна за времето след турската инвазия, когато България даде работа и хляб на хиляди кипърски граждани, изгубили домовете си.

В Кипър живеят 30 000 българи. Според Силурис те са едни от най-добрите работници.

Цвета Караянчева, председател на НС: Говорихме за сътрудничество в областта на културата, образованието и най-вече на туризма. И за това, че можем да предлагаме, България и Кипър, съвместен туристически продукт, който да предлагаме на трети страни.
;

Пред Димитрис Силурис българският премиер изрази надежда, че ще се разшири спектъра на посещения на ресорни министри между двете държави. Борисов смята, че политическият диалог между България и Кипър е изключително полезен.

Приятелството между двете страни се основава на духовните и културни връзки, които съществуват от години, отбеляза президентът Румен Радев на срещата си с кипърската делегация. Той подчерта, че Кипър е важен търговско-икономически партньор на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови огнища на африканска чума по свинете у нас
Нови огнища на африканска чума по свинете у нас
Сменен е шефът на полицията в Пловдив
Сменен е шефът на полицията в Пловдив