НОВИНИ

Кипърският министър на правосъдието подаде оставка заради серийните убийства

Министърът на правосъдието и общественият ред на Кипър подаде оставка след разкрития за масови убийства на жени. В последните години в Кипър са изчезнали 32 жени, издирват се и три българки. Не се знае колко от тях са жертва на серийния убиец, заловен наскоро. Разследването продължава.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, кор. на БНР
13:43, 02.05.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Министърът на правосъдието Йонас Николау подаде оставка,като пое политическата отговорност за „очевидни пропуски“ на полицията в разследването по случая със серийния убиец.Очаква се след приключване на случая поста да напусне и шефа на полицията в Кипър.

До сега се открити телата на четири жертви.В признанията си офицерът Матаксас съобщава общо за седем убийства - пет жени и две деца. Разследването е поето от екип на „Скотланд Ярд“, специализиран в тежки престъпления.

Разследващите очакват броят на жертвите да се увеличи,като предполагат, че заподозряният не разкрива всички убийства.Намерените до сега тела са на азиатки.

Пред гръцките медии работещите в Кипър домашни прислужници споделят, че са подложени на „нечовешка експлоатация“, но се страхуват да се обърнат към властите, защото ще бъдат екстрадирани.

В Атина полицията също разследват евентуално престъпление на арестувания лейтенант Метаксас, в годините на обучение във военната академия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще плати 9,4 млн. лева за новия офис на Световната банка у нас
България ще плати 9,4 млн. лева за новия офис на Световната банка у нас
Прокуратурата поиска постоянен арест за трима от Куклен
Прокуратурата поиска постоянен арест за трима от Куклен