НОВИНИ

Кирил Ананиев: Намаляват просрочените задължения на държавните болници

Намаляват просрочените задължения на държавните болници, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на заседанието на ресорната парламентарна комисия. Към 30 юни тази година те са в размер на 141 млн. лева, което спрямо същия период на миналата година е намаление с 13 на сто.

bnt avatar logo
от БТА
17:11, 04.10.2018
Чете се за: 00:22 мин.
Още
кирил ананиев намаляват просрочените задължения държавните болници

Министър Ананиев посочи, че за тази година са предвидени 90 млн. лева за спешна помощ, за дейностите по медицинска експертиза, за лечебни заведения в отдалечени райони, за психиатрична помощ и други. Във всяко от тези направления министърът отчете увеличение на отделяните от министерството средства спрямо 2017 г.

Ананиев увери, че и през 2019 г. ще има увеличаване на заплатите в центровете за спешна помощ, като посочи, че кумулативно от 2014 г. досега възнагражденията на работещите в тези центрове са увеличени с над петдесет процента. В отговор на журналистически въпроси, свързани с неработещата апаратура в Центъра по хемодиализа във Видин, министър Ананиев обеща да направи коментар, след като приключи назначената от него проверка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Отделението по хемодиализа във Видин спира работа за ремонт
​Отделението по хемодиализа във Видин спира работа за ремонт
​Спецпрокуратурата и ГДБОП проверяват две болници за лечение на онкоболни
​Спецпрокуратурата и ГДБОП проверяват две болници за лечение на онкоболни