НОВИНИ

Кирил Ананиев в НС: Няма да има дете, което да не получи лекарска помощ

Здравният министър Кирил Ананиев коментира, че не трябва да се спекулира с въпроса за Детската болница. Той посочи, че в интензивното й отделение има 4 легла и трима лекари и че не иска да го закрива, а да го стабилизира. Ананиев каза също, че темата не трябва да се политизира и че няма да остави децата без лечение.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:13, 29.11.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

От БСП настояваха да има изслушване на здравния министър, който да даде повече подробности след информацията за спиране на спешния прием в Специализирана болница за активно лечение по детски болести. Това се случи, тъй като лекари от интензивното отделение напуснаха след случая с починалото 3-годишно дете. Два пъти беше прегласувано искането на левицата и два пъти беше отхвърлено. Здравният министър обаче дойде в парламента, за да отговаря на въпроси по време на парламентарния контрол, по други теми. Отляво обаче в серия от въпроси депутати от БСП отново поставиха темата за спирането на приема на деца в спешното отделение на болницата. Здравният министър обясни в пленарната зала, че работата е организирана така, че децата да бъдат пренасочвани към други три болници. Обеща, че няма да има деца, които няма да бъдат лекувани.

Драгомир Стойнев, БСП: Обяснете го на тези родители, когато ходят в Спешното отделение, че не са записали ден и час, и че те не могат да дойдат в детската болница, а трябвало да отидат в Трета градска, в "Пирогов"... тези болници имат съвсем различен профил, г-жо Дариткова! Срамота е това, което го говорите! Искаме министърът да дойде в 11 ч.!
Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Няма да има дете, на което не му е осигурена необходимата медицинска помощ. Създали сме необходимата организация, комуникация, алгоритми на взаимодействие на болниците със Спешната помощ. Болници, които имат и човешки ресурси и медицинска апаратура и техника, имат и интензивни отделения. Няма да оставим нашите деца да не се лекуват.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха група, произвеждала скимиращи устройства за точене на дебитни карти
Разбиха група, произвеждала скимиращи устройства за точене на дебитни карти
Херо Мустафа: Газът от Гърция ще направи България истински хъб
Херо Мустафа: Газът от Гърция ще направи България истински хъб