От всички 6816 язовира в страната няма нито един с неустановена собственост. Това заяви в студиото на „Още от деня“ Кирил Войнов, и.д. председател на Държавната агенция за Метрологичен и технически надзор.

Общият брой на язовирите в страната е 6816, а от тях за ремонт са 858, за спешен ремонт - 414.

Вече има решение на правителството за започване на ремонти на 16 язовира, заедно с язовирите "Огоста" и "Бели Искър", заяви Кирив Войнов от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Язовирите "Огоста" и "Бели Искър" ще бъдат ремонтирани основно

Язовирите "Огоста" и "Бели Искър" ще бъдат ремонтирани основно

Два опасни язовира - „Огоста" и „Бели Искър" ще бъдат ремонтирани с пари от бюджета, реши правителството.

За всеки похарчен лев ще има отчетност, увери той.

Кирил Войнов, и.д. председател на Държавната агенция за Метрологичен и технически надзор: Решението на правителството е всички язовири, от които органите на местната власт искат да се освободят, да се предоставят.

Общините имат 5900 общински язовири, като от тях голям брой ще се прехвърли към новото държавно предприятие, което да се грижи за тях, допълни Войнов.

Кирил Войнов, и.д. председател на Държавната агенция за Метрологичен и технически надзор: Правителството пое страшно голяма отговорност със създаването на това държавно предприятие.
Държавата поема стопанисването на язовири

Държавата поема стопанисването на язовири

Парламентът реши да бъде създадено Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири". Това стана с приемането на второ четене на промени в З...

От всички 6816 язовира няма нито един с неустановена собственост, заяви Кирил Войнов. След като общинските язовири бъдат прехвърлени на Държавното предприятие, държавата става собственик, допълни той.

Не е вярно, че изискванията и критериите към водоемите се принизяват с новия закон, изтъкна Кирил Войнов.

Започва масирана проверка на бензиностанциите, която ще проверява качеството на горивото и на бензиноколонките, като ще се използват и мобилни лаборатории. Увеличават се инцидентите с газови бутилки, част от които са остарели и непроверени, допълни Кирил Войнов.

Няма рискови язовири в Столична община, съобщи Йорданка Фандъкова

Няма рискови язовири в Столична община, съобщи Йорданка Фандъкова

Няма рискови нива на язовири и опасност от наводнения на територията на Столичната община, съобщи кметът Йорданка Фандакова след проверка на язовир Мъ...