НОВИНИ

Изводите след бунта в бежанския лагер в Харманли

Бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров и журналистът Георги Милков коментираха бунта в бежанския лагер в Харманли в "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 28.11.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Според бившият шеф на разузнаването Кирчо Киров случилото се в Харманли е било нещо, което е можело да се очаква. "Смятам, че подобни действия могат да се очакват и в други бежански центрове. Това е процес, който се случва след множество натрупвания в резултат на много причини в тези бежански центрове: проблеми от битов и медицински характер, проблеми на етническа и религиозна основа. Това са проблеми възникнали от опасенията на населението в Харманли за разпространението на зарази на болести, непознати за нашата страна", коментира Киров.

;

Журналистът Георги Милков заяви, че случаят с бежанците в Харманли е много показателен. По думите му там има много факти: от месеци медиите говорят за проблема със заразата в бежанския лагер на много и най-различни болести, но никой нищо не прави. Не е ли нормално, ако се създава дори някаква психоза да има някаква адекватна реакция, попита Милков. Той посочи, че след известно време са били изпратени 1-2 лекари, които са били крайно недостатъчни и когато вече се създава масова психоза сред хората от Харманли лекарите казват, че няма опасност и тези болести не са смъртоносни, но междувременно се поставя карантина и след време се стига до този бунт.


Вижте във видеото целия разговор!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна България е готова да посрещне снега
Северна България е готова да посрещне снега
„Код: Безкрайност” във варненската галерия „Ларго“
„Код: Безкрайност” във варненската галерия „Ларго“