НОВИНИ

Китай обхванат от арктически студ, на север температурите падат под -40°

Китай зъзне, на фона на арктическия студ, обхванал цялата страна. Сняг вали дори на юг, където бяха анулирани голям брой полети. Националният метеорологичен център обяви оранжев код за студ за цялата територия на Китай. На север се очаква температурите да паднат до -41 градуса по Целзий.

bnt avatar logo
от БТА
17:27, 23.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
китай обхванат арктически студ север температурите падат 40°

Според прогнозите, през уикенда ще има отрицателни температурни рекорди. Живакът ще показва поне до -12 градуса в две трети от Китай. Голяма част от южната част на страната е обхваната от необичайни снеговалежи. Сняг падна в югозападния мегаполис Чунцин за първи път от 20 години. 118 полета бяха отменени, а 195 - забавени.

В Пекин времето е слънчево, но много студено. Днес в китайската столица бяха измерени -17 градуса, а в планински район в нейните околности -29,8 градуса. Проблем с кацащите самолети няма, но много полети до южни китайски градове бяха анулирани заради снеговалежите там.

На тропическия остров Хайнан, в Южнокитайско море, температурите паднаха до 6 градуса при обичайни за сезона 13 градуса. Очаква се температурните стойности да се повишат до средните за това време на годината във вторник за Северен Китай, но чак в края на следващата седмица в южната част на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Установяват причините за инцидента с товарния влак на гарата в Дупница
Установяват причините за инцидента с товарния влак на гарата в Дупница
Пет имена на кандидати за президент обсъжда ГЕРБ
Пет имена на кандидати за президент обсъжда ГЕРБ