НОВИНИ

Китай намалява данъците, за да подкрепи икономиката

Правителството на Китай обяви днес нови мерки, които имат за цел да съкратят разходите на компаниите, предаде Ройтерс. По този начин властите искат да подкрепят икономическия растеж на фона на ескалиращата търговска война със САЩ, която плаши износителите.

bnt avatar logo
от БТА
17:00, 30.08.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
китай намалява данъците подкрепи икономиката

Държавният съвет на Китай обяви намаляване на данъците, което ще понижи разходите на компаниите с над 45 милиарда юана (6,59 милиарда долара) през тази година, съобщи Китайското национално радио.

Пекин ускорява разходите за инфраструктура и предлага помощ на по-малките компании, докато китайската икономика забавя темпа си на растеж и търговското напрежение със САЩ се засилва.

Пекин обеща да прилага по-проактивна данъчна политика, тъй като икономическият растеж се забавя и компаниите изпитват трудности да се справят с недостатъчната ликвидност и слабото търсене, дължащо се в голяма степен на кампанията за намаляване на задлъжнялостта, която има за цел да ограничи рисковете.

Чуждестранните инвеститори също няма да е необходимо да плащат корпоративни данъци или данъци върху добавената стойност върху приходите от лихви, спечелени на националния пазар на облигации за три години, реши кабинетът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се намаляване на таксите на парични преводи в евро
Очаква се намаляване на таксите на парични преводи в евро
ООН: Иран спазва условията на ядрената сделка от 2015 г.
ООН: Иран спазва условията на ядрената сделка от 2015 г.