Възможностите за партньорство и китайски инвестиции обсъждаха в Бобов дол. На специална среща китайска правителствена делегация беше запозната с природните дадености на района, както и с възможностите за развитие на земеделие, промишленост и туризъм.

Бобов Дол

Китайски инвеститори да произвеждат и преработват череши на територията на община Бобов дол, да бъде възстановено отглеждането на копринени буби в миньорския град или да се изгради завод за електромобили. Това са част от предложенията на общинското ръководство, с които днес бяха запознати представителите на провинция Хунан, най-голямата административна област в Китай.

Ивана Пехливанова, сътрудник в община Бобов дол: На територията на общината е възможно да подновим пътя на коприната, защото този район, в който има земеделска земя, може да произвежда черници и да се възобнови бубарството, с което бихме могли да приложим вашите технологии за изработване на китайска коприна.

Според китайска правителствена делегация регионът предлага много възможности за развитие на бизнес и достатъчно квалифицирани служители.

Лий Джуанли, провинция Хунан: В нашата провинция има много фирми, които биха се заинтригували от възможността да развиват дейности в сферата на машиностроенето или земеделието на територията на община Бобов дол.

При инвестиции в Бобов дол, от общината обещаха на китайските си колеги облекчения, свързани с местните данъци и такси, както и съдействие при издаването на различни разрешителни и документи.