НОВИНИ

​Китай все още е решен да се реформира, заяви Си Дзинпин

Китай все още е решен да се реформира и иска да работи с всички, за да изгради отворена към света икономика. Това заяви днес китайският президент Си Цзинпин, цитиран от Ройтерс. Той отново изрази това послание на Китай на фона на търговската война със САЩ. Двете страни си наложиха взаимно поредица мита върху вноса, отбелязва Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
16:50, 02.09.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
​китай все решен реформира дзинпин

Китай критикува САЩ, че прибягват до протекционистки и едностранни мерки, и е заявявал, че ще продължи да отваря икономиката си и ще осигури честна и прозрачна среда за чуждите компании.

На среща в Пекин с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш преди започващия утре китайско-африкански форум на върха Си не спомена изрично напрежението в търговията със Съединените щати. "Едностранният подход и протекционизъмът надигат глава", каза обаче той, цитиран от китайското министерство на външните работи.

"Решимостта на Китай да задълбочи напълно реформите си няма да се промени", увери Си пред Гутериш. "Готови сме да използваме практически действия, за да накараме всички заедно да се придържаме към либерализирането и улесняването на търговията и да изградим отворена към света икономика", добави китайският президент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работниците в гръцките фериботни линии обявиха 24-часова стачка
Работниците в гръцките фериботни линии обявиха 24-часова стачка
Папата призова за дипломатическо решение в Сирия
Папата призова за дипломатическо решение в Сирия