НОВИНИ

Китай за първи път изпробва влак с дължина над 400 метра при скорост 350 км/ч

Изпитание на високоскоростен влак „Фусин“ с дължина 415 метра и максимална скорост 350 километра в час бе извършено в Пекин, предаде ТАСС. Според съобщението на железопътната корпорация на Китай Си Ар Ар Си Таншан (CRRC Tangshan) тест на такава влакова композиция се прави за първи път.

bnt avatar logo
от БТА
15:01, 10.03.2018
Чете се за: 00:29 мин.
Още
китай първи път изпробва влак дължина 400 метра скорост 350

Новият прототип на влак се състои от 16 вагона, тоест композицията е с двойно по-голяма дължина отколкото досегашните високоскоростни влакове. Транспортното средство може да превози над 1100 души едновременно.

Планира се да бъдат осъществени общо 28 предварителни теста преди влаковата композиция да бъде пусната в масово производство.
Модел "Фусин" представлява ново поколение високоскоростни влакове. Те са конструирани изцяло в Китай. Характеризират се с ниско потребление на енергия и по-дълъг срок на експлоатация.

Към момента най-високата скорост, която достигат пътническите влакове в Китай е 350 км в час. През септември миналата година подобна влакова композиция започна да обслужва един от най-натоварените маршрути Пекин-Шанхай.

Железопътната мрежа на Китай е с дължина около 124 000 километра, като от тях над 22 000 километра са високоскоростни железопътни магистрали, отбелязва ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангелкова: Над 19 хиляди руски туристи са избрали България за зимна почивка
Ангелкова: Над 19 хиляди руски туристи са избрали България за зимна почивка
ПЕС с остра реакция срещу изказването на лидера на ЕНП Жозеф Дол
ПЕС с остра реакция срещу изказването на лидера на ЕНП Жозеф Дол