НОВИНИ

Китайски експерти по енергетика посетиха АЕЦ "Белене"

Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха площадката на АЕЦ "Белене", за да се запознаят на място с доставеното оборудване за централата, съобщиха от Министерството на енергетиката. В делегацията, която е на работна визита в България, са представители на Китайската национална ядрена корпорация (CNNC), Китайската ядрена енергийна корпорация (CGN) и Държавната корпорация за ядрени енергийни технологии (SNPTC).

bnt avatar logo
от БТА
14:52, 28.08.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
китайски експерти енергетика посетиха аец белене

Посещението им в България е една от първите инициативи в изпълнение на подписания в рамките на визитата на председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян у нас в началото на юли тази година между Министерството на енергетиката и Китайската национална енергийна администрация Меморандум за разбирателство относно мирното използване на ядрената енергия.

Документът цели укрепване на партньорството чрез насърчаване обмена на информация относно нормативната рамка, програмите и практиките на страните, лицензионните процедури, участие в съвместни семинари, конференции и работни групи, обмен на експерти и други, уточниха от енергийното ведомство.

Гостите са били посрещнати от изпълнителния директор на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев, който ги е запознал на място с реализираните на площадката на АЕЦ "Белене" мерки за съхраняване на доставеното от "Атомстройекспорт" оборудване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе посрещна легендарния влак Ориент Експрес (СНИМКИ)
Русе посрещна легендарния влак "Ориент Експрес" (СНИМКИ)
Окончателно: Прекратиха наказателното дело за наводнението в кв. „Аспарухово“
Окончателно: Прекратиха наказателното дело за наводнението в кв. „Аспарухово“