НОВИНИ

​Китайските власти ограничиха още повече движението в провинция Хубей

Китайските власти ограничиха още повече движението в провинция Хубей в опит да ускорят борбата с опасния коронавирус. Съобщава се за спад в броя на заболелите за трети пореден ден. Южна Корея и Съединените щати се готвят да евакуират своите граждани от поставен под карантина круизен кораб край Йокохама.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
22:39, 16.02.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света
​китайските власти ограничиха повече движението провинция хубей

На круизния кораб край японското пристанище Йокохама бяха открити още 70 болни от коронавирус и така общият брой на заразените стана 355. На борда има 3700 пасажери и екипаж. Очаква се утре да започне евакуацията на американските граждани. Свой самолет праща и Канада, а днес Южна Корея обяви, че също ще приложи тази мярка за своите граждани.

Властите в 60-милионната провинция Хубей засилиха ограниченията за придвижване. Жителите са призовани да не излизат от домовете си, освен в спешни случаи, а забраната за използване на личен автомобил е безсрочна. Целта да се подпомогне борбата с разпространението на коронавируса. От Световната здравна организация призоваха към солидарност.

Макъл Райън, директор на СЗО за спешни програми: Кризите могат да извадят от нас най-доброто, понякога най-лошото.Трябва да вярвам, че ще покажем най-доброто. Мисля, че всички разбираме, че вирусите не познават граници и ние всички имаме уязвими общности, на които трябва да помогнем.

Белгийски пианист композира песен, с която демонстрира съпричастност с Китай. Жан-Франсоа Малжан е работил по нея с негови приятели от Ухан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сидни събраха помощи за пострадалите от пожарите с 10-часов концерт
В Сидни събраха помощи за пострадалите от пожарите с 10-часов концерт
Фандъкова: Пътуването от Красно село до Патриарх Евтимий ще отнема 5 минути
Фандъкова: Пътуването от "Красно село" до "Патриарх Евтимий" ще отнема 5 минути