НОВИНИ

Климатологът Георги Рачев: Дъжд в изборния ден

В студиото на "Денят на изборите започва" климатологът доц. Георги Рачев каза, че застудяването, което започна още вчера, днес вече ще бъде във вихъра си. То идва от източната периферия на един много голям антициклон, който обхваща цяла Европа и е с доста студен въздух.

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 26.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По думите на доц. Рачев, днес и утре времето ще е малко по-хладно. В понеделник сутринта температурите ще бъдат между 3 и 9 градуса, дори и по-високи в Южна България. Най-студено ще бъде във вторник сутринта, когато температурите във високите котловинни полета ще паднат до около 0 градуса. След това ни чакат 3-4 много слънчеви и топли дни.

Следващият период на дъждове е 3-4 април, като лошото време ще продължи и към 8-9 април, но с нормални температури. Типично пролетно време за сезона. Засега валежите ще бъдат в рамките на нормалното. В планините над 1800-2000 метра ще вали обилен сняг. А днес след 14-15 часа ще се излее много дъжд. Ще вали и през нощта и утре до обяд в Югоизточна България, след което валежите ще спират, обобщи доц. Георги Рачев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как по-лесно да се настроим след смяната на времето
Как по-лесно да се настроим след смяната на времето
Масово неявяване на членове на избирателни секции и в Хасково
Масово неявяване на членове на избирателни секции и в Хасково