НОВИНИ

Капитанът, вдъхновил Клинт Истууд да направи "Съли": Изумен съм!

В Ню Йорк се състоя премиерата на новия филм на легендарния режисьор Клинт Истууд. Лентата, озаглавена "Съли", разказва изумителната истинска история за "Чудото на река Хъдсън" от 2009-а година. Тогава американски пилот приземява успешно повреден пътнически самолет във водите на реката, спасявайки животите на всички 155 пасажери на борда.

Георги Петров
от Георги Петров
09:10, 07.09.2016
7739
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Главната роля на капитан Чесли Съленбергер, станал известен просто като Съли, се играе от двукратния носител на "Оскар" за главна мъжка роля Том Ханкс. Ветеранът в актьорската професия заяви от червения килим в Ню Йорк, че веднага е бил привлечен от възможността да играе пилота герой.

ТОМ ХАНКС, актьор: Ако такъв човек върши работата си идеално, никой не научава името му дори в края на кариерата му. Той е имал много, много малко време да реши какво да направи и го е сторил на момента. Това е наистина изключителен мъж.

Самият капитан Съленбергер присъства на бляскавото събитие и призна, че е останал изумен от завършения филм и преживяването му, докато го е гледа.

КАПИТАН ЧЕСЛИ СЪЛЕНБЕРГЕР: Трудно е да се опише какво е толкова талантливи хора да те илюстрират на екрана, да изричат думите ти и да живеят живота ти на екрана. Да гледаме филма беше изключително емоционално преживяване за мен и цялото ми семейство.

Дори и режисьор с дългата кариера на легендарния Клинт Истууд е бил заинтригуван от възможността да пренесе на големия екран "Чудото на река Хъдсън".

КЛИНТ ИСТУУД: Исках филмът да е максимално реалистичен и смятам, че се доближих, доколкото можех. Аз самият съм летя със самолет, по-малко и знам как изглежда приземяване във водата, много е интересно.

Полет номер 1549 е ударил ято от бързо прелитащи птици почти веднага след излитането си и двигателите му са отказали на 853 метра над земната повърхност. Филмът илюстрира чудотворното приземяване и проследява живота на Съли след него, когато той нееднократно е принуден да защитава действията си пред Националния борд по безопасност на транспорта. Ранните критически отзиви за филма са позитивни и множество експерти го считат за ранен фаворит за редица награди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоевградски ловци възстановяват чешми
Благоевградски ловци възстановяват чешми
В дупнишко село сигнализираха, че мръсна вода тече от чешмите им от година
В дупнишко село сигнализираха, че мръсна вода тече от чешмите им от година