НОВИНИ

Клинтън спечели вотa на демократите в Ню Джърси

Бившият държавен секретар на Съединените щати Хилари Клинтън обяви официално в реч пред своите привърженици в Бруклин, Ню Йорк, че е спечелила номинацията на демократите за президентските избори през ноември. Клинтън печели и първичния вот на своята партия в щатите Ню Джърси, Ню Мексико и Южна Дакота.

Георги Петров
от Георги Петров
06:06, 08.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Бившият държавен секретар обяви пред своите избиратели, че са свидетели на исторически момент, и им благодари за тяхната подкрепа.

Хилари Клинтън: "Благодарение на вас, ние постигнахме исторически рекорд. За първи път в нашата история номинацията на голяма политическа партия в Съединените щати ще бъде жена. След тази вечер, благодарение на вашите усилия, ще разполагаме с мнозинство от делегати."

Клинтън губи от Бърни Сандърс единствено в щата Южна Дакота в поредния тур от първичните избори, провел се тази нощ. Сенаторът от Върмонт все пак потвърди за пореден път, че няма да се отказва от изборната надпревара и ще търси допълнителна подкрепа на партийната конвенция в края на юли.

От страна на Републиканската партия единственият останал кандидат за номинацията Доналд Тръмп си осигури успехи във всички щати, като в Калифорния получи подкрепата на 112 делегати. Въпреки скорошните обвинения в расизъм от говорителя на американския Конгрес Пол Райън, ексцентричният милиардер запазва силни нива на подкрепа от страна на американските избиратели според редица социологически проучвания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът ще произнесе реч за предизвикателствата пред ЕС
Президентът ще произнесе реч за предизвикателствата пред ЕС
Камерън: Брекзит може да доведе до рецесия
Камерън: Брекзит може да доведе до рецесия