НОВИНИ

Клинтън срещу Тръмп в надпреварата за Белия дом

Хилари Клинтън и Доналд Тръмп в първи пряк телевизионен дебат в рамките на надпреварата за Белия дом. Двамата обсъдиха най-важните теми, касаещи американската вътрешна и външна политика, сред които идеите им за икономиката, взаимоотношенията с НАТО и Русия и плановете им за идващите имигранти в САЩ. Вижте коментара на международния редактор Тоня Димитрова!

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
08:11, 27.09.2016
Чете се за: 01:12 мин.
По света
Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: Това не трябваше никога да се случва. Сега вие говорите за унищожаването на Ислямска държава, но вие бяхте там, бяхте държавен секретар, която тази организация беше малко бебе. Сега "Ислямска държава" е в над 30 държави и вие ще ги спрете? Не мисля така. Не съм подкрепял войната в Ирак. Това е глупост на мейнстрийм медиите, която тя измисли, защото най-добрият играч в нейната кампания са точно мейнстрийм медиите.
Хилъри Клинтън, кандидат за президент на САЩ: Прекарах година и половина, за да създам коалиция, която включва Русия и Китай, за да бъдат наложени най-тежките санкции срещу Иран. И ги накарахме да седнат на масата за преговори. Моят наследник Джон Кери и президентът Обама постигнаха споразумение, което прекрати ядрената програма на Иран и то без да бъде направен и един изстрел. Това е дипломация, това е изграждане на коалиция, това е работа с другите нации. Всъщност кавалерското отношение на Тръмп за ядрените оръжия и толкова тревожно, че това е заплаха номер едно в света и тя става още по-силна, ако терористите се сдобият с какъвто и да е ядрен материал. Така, че на човек, който може да бъде провокиран от един туит, не трябва да се позволява да доближава до ударените кодове.
;
Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: Казах, че тя не притежава кураж. За да бъдеш президент на тази държава е нужен огромен кураж. Нали ме попитахте? Трябва да можеш да предоговориш търговските споразумения с Япония, със Саудитска Арабия.
Хилъри Клинтън, кандидат за президент на САЩ: След като той пътува до 112 държави и договори мирно споразумение, спиране на огъня, освобождаване на дисиденти, откриване на нови възможности по света и дори прекара 11 часа, давайки показания пред комисия в конгреса, такава може да ми говори за кураж. Подкрепям нашата демокрация и понякога печелиш, понякога губиш, но със сигурност ще подкрепя изходът от тези избори и се надявам, че хората разбират, че решението е в техните ръце, става въпрос за тях, не за нас.
Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: Искам Америка отново да е велика и мога да го постигна. Не вярвам, че Хилъри ще успее. Но ако тя спечели, абсолютно ще я подкрепя.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестно шествие в Атина срещу приватизационните планове на правителството
Протестно шествие в Атина срещу приватизационните планове на правителството
Сестри ще съдят България в Страсбург заради жп линията София - Пловдив
Сестри ще съдят България в Страсбург заради жп линията София - Пловдив