НОВИНИ

​Клинтън увеличи преднината си пред Тръмп до 13% в проучване на Ройтерс​

Кандидатът на демократите на президентските избори в Съединените щати през ноември Хилари Клинтън е увеличила преднината си пред своя вероятен съперник от републиканците Доналд Тръмп до 13 процента. Това показват резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от института Ипсос за Ройтерс между 1 и 5 юли.

bnt avatar logo
от БТА
08:57, 06.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
​клинтън увеличи преднината тръмп проучване ройтерс​

Агенцията отбелязва, че повечето от респондентите са били анкетирани през уикенда, преди Федералното бюро за разследване да препоръча вчера да не бъдат повдигани обвинения срещу Клинтън заради използването на частен сървър за изпращане на имейли, докато е била държавен секретар на САЩ. ФБР обаче я разкритикува, че боравила изключително небрежно с поверителна информация на висш държавен пост.

Според новото проучване 46 процента от американците, които възнамеряват да гласуват, подкрепят Клинтън, а 33 на сто - Тръмп. 22 процента не поддържат нито един от двамата кандидати. Предишната такава анкета, от периода 27 юни - 1 юли, отреди преднина на бившия държавен секретар от 9 на сто. 63 процента от участниците в новото проучване, включително 36 на сто от демократите, не вярват, че Клинтън е била искрена, когато е уверила, че не е изпращала или получавала имейли с поверителна информация, използвайки личния си сървър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп похвали Саддам Хюсеин като убиец на терористи
Тръмп похвали Саддам Хюсеин като убиец на терористи
Камион падна в река Струма край Кресна
Камион падна в река Струма край Кресна