НОВИНИ

Клип, запечатал насилие над младо момиче, шокира Франция

Видео от охранителна камера, запечатало как мъж удря младо момиче шокира Франция. В интервю за местно радио 22-годишната студентка Мари Лагер, разказа какво се е случило в един от парижките квартали.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
22:14, 30.07.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Преди няколко дни, на връщане от работа, минава покрай мъж, който започва да издава неприлични звуци, да прави нецензурни и унизителни коментари и сексуални намеци към нея. Мари се обръща към него и му казва да спре. В яда си той хвърля пепелник от близкото заведение по нея, който не успява да я уцели, а след това я доближава и я удря. Мъжът все още се издирва.

Първоначално Мари се прибира вкъщи, но след това решава да се върне, да събере свидетелски показания и да заведе дело. Случаят съвпада с намерението на френското правителство да започне да глобява за непристойно поведение по улиците, като санкциите са между 90 и 750 евро, в зависимост от провинението. Ето още от думите на нападнатата студентка:


Мари Лагер: "Когато минах покрай него той си позволи да издава звуци. Неприлични звуци, подсвирквания, жестове с езика си. Когато се обърна знаех, че ще ме удари. Така че... нямах кой знае какъв избор. Да, можех да избягам, без съмнение. Но няма да навеждам глава! Няма и да се извинявам, това не подлежи на коментар!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Актрисата Линдзи Лоън ще е звезда на риалити сериал
​Актрисата Линдзи Лоън ще е звезда на риалити сериал
Прокуратурата в Плевен разследва смъртта на 39-годишна родилка
Прокуратурата в Плевен разследва смъртта на 39-годишна родилка