НОВИНИ

Клон падна върху жена в Борисовата градина

Клон падна и рани жена на една от алеите в Борисовата градина. На метри от инцидента е 4-годишният й син заедно с още 2 деца, които се разминават без наранявания. Инцидентът става 3 дни след като дърво падна и рани сериозно жена на бул. "Дондуков“ в София.

bnt avatar logo
от БНТ
18:27, 04.08.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Клонът се стоварва върху 41-годишната Соня на една от полянките в Борисовата градина.

Соня Рандева: Клонът падна, аз избутах, доколкото можах съпруга ми и това, което успях да се обърна на другия край и да закрия главата си. Имам наранявания на шийните прешлени и към гръбначния стълб, имам рани по ръката, синини, както и на крака.

В този момент 4-годишният син на Соня си е играел на метри от нея заедно с още няколко деца. За щастие всички те са напълно невредими.

Соня Рандева: Видях сина си за части от секундата..той мина - клона падна на буквално няма и метър от него и двете приятелчета
;

От Столичната община обясниха, че не е имало как да се предвиди инцидента, тъй като според тях дървото е здраво.

Ландшафтен архитект Димитър Данчев - директор на Дирекция "Зелени системи" към СО: Соковете, които са били в дървото, или са се изтеглили към клона, или са тръгнали към корените на дървото и поради тази причина клонът или е натежал, или моментално е изсъхнал на мястото, на което се е пречупил и се е получило това падане.

Миналата седмица в новините ви показахме, че от Столичната община започва маркиране на болните дървета в Борисовата градина. Средно на месец се премахват между 100 и 150 опасни дървета. Въпреки това без специална апаратура няма как да бъде установено дали има гни ли стволове.

Соня смята да съди Столичната община. А минути след като се разбра за този случай, нашият репортер Владимир Христовски засне как и на улица „Тимок" до Лъвов мост също е паднал огромен клон. За щастие там пострадали хора няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все по-малко изоставени деца в Благоевград
Все по-малко изоставени деца в Благоевград
Оценяват щетите след пожара в село Изворище
Оценяват щетите след пожара в село Изворище