НОВИНИ

Ключова фаза на предизборната кампания в САЩ

Предизборната кампания в Съединените щати навлиза в решителна фаза. В щата Айова се проведоха първични избори на Демократическата партия. На тях се решава кой ще бъде кандидатът, който ще се изправи срещу Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:12, 04.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Дълги опашки от гласоподаватели в Айова. В повече от 1600 училища, общински центрове и други обществени сгради те гласуваха, за да изберат кандидата на Демократическата партия за президентските избори през ноември тази година. Бърни Сандърс, Джо Байдън и Елизабет Уорън са сред фаворитите от общо 11 претенденти.

Дениз Доналд, пенсионер: Аз съм натурализирана гражданка. По произход съм британка. Смятам, че е мое задължение да дам своята подкрепа и затова съм тук. Това е третото или четвъртото ми подобно гласуване. Всеки път е малко хаотично, но работи и има настроение.
Закари Бауер, 25 години: Тази година има повече хора, защото всеки иска Тръмп да бъде свален от власт. Със сигурност ще отида да гласувам за кандидата на демократите, независимо дали е Бърни, или е друг.

Вотът в Айова е първият от поредица гласувания. Той се смята за ключов, тъй като през последните години победителят в този щат ставаше и официалният кандидат в президентската надпревара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връщаме на Италия 28 контейнера с отпадъци
Връщаме на Италия 28 контейнера с отпадъци
Първа жертва на коронавируса в Хонконг
Първа жертва на коронавируса в Хонконг