НОВИНИ

Към този час изходите на София са сравнително спокойни

От КАТ правят усилия да осигурят безопасно и сигурно пътуване - кои ще бъдат най-натоварените точки по пътищата в страната за празниците.

Явор Симов
от Явор Симов
20:08, 22.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Основният автомобилен трафик се е изнесъл от столицата по информация на столичната Пътна полиция, предаде репортерът на БНТ Явор Симов. По-рано днес беше ограничено движението на тежкотоварните автомобили, но от 20 ч. то е отново пуснато.

Пътна полиция предупреждава, че от утре ще има засилен контрол по време на празничните дни.

Бойко Рановски - началник на Пътна полиция ГДНП: Днешния ден и утрешния ден е насочен основно да се подпомага трафика , не толкова да се контролира.Но ако има агресивни водачи, ако има водачи които не се съобразяват с указанията ще бъде взимано отношение на място. през останалите дни от неделя нататък ще има специализирани полицейски операции за контрол на употреба на алкохол, наркотични вещества. техническите средства за скорост ще бъдат максимално натоварени и разпределени по цялата пътна мрежа така че всеки който си позволява да нарушава правилата ще бъде санкциониран.

От Столична дирекция съобщиха, че повече от 200 хил. автомобила са напуснали София, заради започващите от утре празнични дни. КАТ отново напомни, че шофирането след употребата на упойващи вещества е строго забранена и няма да се правят никакви компромиси. Същото важи и за неспазването на ограничението на скоростта.

По-рано днес токов удар спря движението на множество тролеи и трамваи в Столицата, което доведе до сериозен транспортен хаос. Проблемът беше отстранен и движението на градския транспорт е възстановено.

Повече вижте в репортажа на Цветелина Борисова и Паулина Найденова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на КЕВР увери, че Комисията се ръководи само от закона
Председателят на КЕВР увери, че Комисията се ръководи само от закона
Транспортен хаос в София в последния работен ден преди Коледа
Транспортен хаос в София в последния работен ден преди Коледа