НОВИНИ

Йорданка Фандъкова нареди да започне извозване на снега в столицата

По големите градове започнаха извозване на снега. Във Варна и Добрич обявиха, че нямат пари за това и според тях е безсмислено харчене на пари. Кметът на София, Йорданка Фандъкова, смята, че това е необходимо за улеснение на пешеходците и трафика.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
08:18, 18.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Не навсякъде се налага. Правим сметка , че има разходи, но там където са големите пешеходни зони го правим за удобството на пешеходците. Това са площадите, пешеходните пространства, по-големи спирки. Така че там където е необходимо, ще го правим. По две обработки вече са направени по трасетата на градския транспорт. Там където са завършили задачата им е да останат по стоянките за да могат да се включат в трафика."

Засиленият контрол от страна на общината и инспектората помага за по-ефективното почистване на улиците, както и за бюджета на общината. Когато се установи нарушение, плащането на фирмата нарушител се преустановява и парите остават в общината.

Йорданка Фандъкова: "Те си остават в бюджета на общината. Нашите договори са направени така ,че плащаме само за извършена работа. За това и контролът е много строг. Разбира се, сме предвидили бюджет, но този който остане се надяваме да го използваме и лятото за миене. Телефоните на общината и на инспектората, и 112 се реагира веднага. Там където се налага и е възможно, почистваме. Не навсякъде може да почисти."

Кметът заяви, че се обръща внимание на всички подадени сигнали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мечка-художник със собствена изложба във Финландия
Мечка-художник със собствена изложба във Финландия
Започват извънредни проверки в електроразпределителните дружества
Започват извънредни проверки в електроразпределителните дружества