Кметът на София Йорданка Фандъкова ще приеме подадената оставка на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, посочват в съобщение от Столична община. От там ще продължат да съдейства на проверката на прокуратурата.

"Преди месец до прокуратурата бяха изпратени резултатите от проверката на дирекция "Вътрешен одит". По заповед на кмета бяха проверени всички обстоятелства, довели до изменението на проекта за релсовия път по ул. "Граф Игнатиев", посочват от общината.

"Столична община оказва пълно съдействие на проверяващите органи, като всички документи и установени от вътрешната проверка факти са присъединени към проверката на прокуратурата. Като възложител на проекта г-н Крусев носи своята отговорност. Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" е голям проект, при реализацията на който се изисква експертизата и компетентните решения на широк кръг експерти, в това число и проектантите. В този процес всеки един носи своята лична и професионална отговорност", заявява Йорданка Фандъкова, цитирана в съобщението.

Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подава оставка

Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подава оставка

Заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подава оставка. Това съобщи самият той на извънреден брифинг в Столична община. Като повод за ре...