НОВИНИ

Кметът на Габрово Таня Христова и вицепремиерът Дончев призоваха за спокойствие

На брифинг тази сутрин кметът на Габрово Таня Христова призова за здрав разум и спокойствие. Тя допълни, че не заселва роми в града. Призова партиите да не се заиграват с етническия мир преди местните избори след няколко месеца.

bnt avatar logo
от БНТ
07:40, 12.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че силите на реда не са в града, за да пазят една част от обществото, а да пазят обществения ред и ще стоят толкова, колкото е необходимо. Не можем да си позволим да има хаос и заплахи за живота и здравето на всеки български гражданин, каза Дончев. Първата цел е да се въведе ред на територията на общината. Гневът на хората е справедлив, коментира още Дончев.

Той призова да се прекратят злоупотребите със социални плащания и ТЕЛК, както и да бъдат лишени от социални плащания родителите на деца, които не ходят на училище. Има сериозен проблем със събирането на глоби, в някои случаи и за над 10 000 лв., каза Дончев.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" комисар Христо Терзийски каза, че 800-900 души са провеждали мирен протест в Габрово около два часа, след което хората се разделили на 3 лъча - по време на шествието се обособили групи от младежи - 20-25 годишни, които около 21:00 ч. -21:30 ч. предприели действия, с цел нарушаване на обществения ред. Хвърляни са бомбички от тях, провокирали са органите на реда, използвали са маски.

Задържани са 4 лица, срещу 3 от тях ще бъдат образувани досъдебни производства. Пострадал е един служител на реда и двама журналисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново звено в ЦГМ ще санкционира неправилното паркиране
Ново звено в ЦГМ ще санкционира неправилното паркиране
Утре е поредният ден от кампанията Капачки за бъдеще
Утре е поредният ден от кампанията "Капачки за бъдеще"