Кметът на Костенец Радостин Радев беше задържан по разследване за корупция при акция на Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и полицията. Заедно с него е арестуван и управител на търговско дружество. Повод за разследването на Специализираната прокуратура е сигнал на съветник от Общинския съвет в Костенец.

Разследването срещу кмета на Костенец Радостин Радев е започнало в началото на юни по сигнал ,че е, че в качеството си на длъжностно лице е обещал на общински съветник парична сума, за да гласува по определен начин на сесия на Общинския съвет, като най-вероятно става дума за обществени поръчки.

Той беше арестуван рано тази сутрин в къщата му в Костенец, като заедно с него беше арестуван и още един мъж - известен бизнесмен.

По непотвърдена информация става дума за Ивайло Пашов. Той е собственик и управител на фирма, която се занимава със строителство. Проверява се дали чрез неговите фирми е злоупотребявано с пари от обществени поръчки. Действията по разследването на Специализираната прокуратура, осъществявани със съдействието на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и столичната дирекция на вътрешните работи продължават както в град Костенец, така в София и селища в област Стара Загора, съобщават от прокуратурата.

Кметът на Костенец е разследван заради обществени поръчки

Кметът на Костенец е разследван заради обществени поръчки

Акция на Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и полицията в Костенец. Разследват кмета на града Радостин Радев, за корупция.

Утре се очаква да бъдат дадени подробности по случая.

Радостин Радев 12 години е работил в частния сектор, а след това 8 години е бил общински съветник. От 2011 г. е кмет на община Костенец,като е избран с подкрепата на БСП. Хората в Костенец коментираха, че кметът Радев добре се е грижел за града, като приоритет на неговото управление били децата.

През целия ден община Костенец остана затворена за граждани.