НОВИНИ

Моторист загина в катастрофа с кмета на Костинброд

Моторист е загинал в катастрофа, в която е участвал кметът на Костинброд Трайко Младенов. Колата, която Младенов е шофирал, се е сблъскала с мотор, управляван от 34-годишен мъж. По неофициална информация мотористът е бил без книжка. Образувано е досъдебно производство, като прокуратурата все още преценява дали да повдигне обвинение на Младенов.

Александър Марков
от Александър Марков
17:59, 01.07.2019
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Катастрофата е станала на нерегулирано кръстовище на входа на Костинброд. Остатъци от мотора все още може да се видят на пътното платно. Пристигналите на място полицаи взимат проби за наркотици и алкохол от шофьора на автомобила. Те са отрицателни.

Според очевидци кметът на града Трайко Младенов и загиналият моторист са шофирали успоредно в лентата в посока София. Кметът Младенов разказа, че в момента на катастрофата е шофирал в рамките на ограничението в участъка - 50 километра в час.

Трайко Младенов, кмет на Костинброд: Реално щом не съм успял изобщо да засека разстояние и фактът, че идва, това означава, че скоростта е била голяма. - А Вие изобщо не го видяхте? - Ами 1, 2, 3 и стана инцидентът.

Младенов не си спомня дали е засечен от моториста.

Трайко Младенов, кмет на Костинброд: Фактът е, че ударът беше в лявата част на автомобила и то беше изключително силен - автомобилът над 20 метра се влачи по пътния участък.

След удара мотористът загинал на място.

Преминавах вчера към 19 ч. и от лявата страна имаше две коли, полицейска кола, линейка, отдясно имаше също коли и мотори. И една жена буйстваше нещо, но аз преминах, гледах движението, буйстваше.

Според местните кръстовището е изключително опасно, шофьори го ползват за гонки.

Нощно време става състезание тук, надбягват се оттук надолу в посока Волуяк. Пистата е от възела надолу до къде отиват не знам, ама се редят по три коли, по четири коли, мотористи, безобразна работа.
Мотористите са много опасни... карат много лошо. Опасни са за движението.

Кметът Трайко Младенов твърди, че има проект за изграждане на кръгово кръстовище на мястото на трагичния инцидент, който обаче не e стартирал.

От АПИ обявиха, че предстои изграждането на кръгово кръстовище на входа на Костинброд, като има осигурено финансиране. Срокът за изпълнение е 90 дни, като в момента Община Костинброд съгласува проекта с експлоатационните дружества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-скъпи ток, парно и топла вода от днес
По-скъпи ток, парно и топла вода от днес
Фотографи посрещнаха Джулай морнинг на връх Шипка
Фотографи посрещнаха Джулай морнинг на връх Шипка