НОВИНИ

Кметът на Лондон определи българската общност за една от приоритетните за града

Кметът на Лондон Садик Хан посочи българската общност за една от шестте приоритетни за града. Идеята е през следващата година да бъдат организирани серия от събития, които да подпомогнат по-активното участие на българите в британското общество и по-добрата им интеграция. Вижте репортажа на Джанан Дурал.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:30, 10.12.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Град, отворен за всички общности, с това мото Садик Хан пое кметския пост на Лондон преди година. Във Великобритания живеят приблизително 230 000 българи. Смята се, че те са най-голямата българска диаспора в Европа. Сред тях е и Нишан Джингозян, който работи в лондонското кметство Брент.

Голяма част от българите на Острова са данъкоплатци и имат право на глас. Само на територията на Лондон има 15 български училища, има и български вестници, радио и телевизия.

Въпреки това, все още нямат свои представители в местните кметства, които да защитават интересите им. Това е и една от основните идеи на програмата, обявена от Садик Хан - да се помогне за по-бързата интеграция на българите в кралството. Ще бъдат организирани серия от събития, предназначени специално за нашите сънародници.

Нишан се е убедил, че сред основните проблеми на българите на Острова, e липсата на социална интеграция.

В рамките на програмата се предвиждат безплатни езикови курсове, помощ за намиране на работа, както и консултации за процедурата по получаване на статут за постоянно пребиваване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репортерски поглед: Паралелният износ на лекарства и как може да бъде пресечен
Репортерски поглед: Паралелният износ на лекарства и как може да бъде пресечен
Последен ден за гласуване за годишните награди в туризма
Последен ден за гласуване за годишните награди в туризма