НОВИНИ

Кметът на Пловдив Иван Тотев: В предстартова треска сме за откриването довечера

От днес Пловдив става европейска столица на културата. Общо 360 са събитията, които ще се случват в града през цялата 2019 г. Откриването е тази вечер, а специално за церемонията беше построена 30-метрова кула. На сцената ще се изявяват кукери, актьори, танцьори, а гостите ще чуят и космическия глас на голямата народна певица Валя Балканска. От 19 ч събитието ще се предава и на живо в ефира на БНТ1.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
10:54, 12.01.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Събитието е от изключително значение за България, тъй като за първи път български град ще е европейска столица на културата

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Чувстваме се много празнично, много съм развълнуван. Репетираме всичко преди откриването и сме като в предстартова треска.
Светлана Куюмджиева, арт директор на "Пловдив 2019": Това е повратна година за Пловдив, събитията са плод на 4-годишна подготовка, много дълъг процес на работа. Пловдив никога няма да бъде същият след "Европейска столица на културата".

Центърът на Пловдив днес остава затворен за автомобили, но за сметка на това градският транспорт ще се движи с делнично разписание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощна газова експлозия в Париж, има пострадали
Мощна газова експлозия в Париж, има пострадали
Почитаме Света Татяна
Почитаме Света Татяна