Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, обвинен за корупционни действия, съобщи прокуратурата.

Пловдив

Парична гаранция от 60 000 лв. (какъвто е размерът на подкупа, искан от кмета) беше определена за Иван Делевски, обвинен като посредник в корупционната сделка. Мотивите са, че Делевски не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.

Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да извърши друго престъпление.

Освен това, събраните докзателства по делото са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Специализираната прокуратура протестира определението на първата инстанция в частта му за мярката за неотклонение на Иван Делевски.

Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни 2019 г.

Ральо Ралев е обвинен за искане на 60 хил. лв. подкуп и търговия с влияние

Ральо Ралев е обвинен за искане на 60 хил. лв. подкуп и търговия с влияние

Кметът на пловдивския район Северен е обвинен за искане на 60 хиляди лева подкуп и търговия с влияние. Като обвиняем за помагач на Ральо Ралев е привл...