НОВИНИ

Кметът на село Снежина е задържан за купуване на гласове

Районната прокуратура в Провадия задържа кмета на село Снежина, който е обвинен в купуване на гласове. 50-годишният Ахмед Идриз, който е първи мандат кмет, избран от листата на ДПС, плащал по 20 лева на човек и по 20 лева на членовете на домакинството му, ако гласува за определена партия. Задържан е по сигнал, в момента се разпитват свидетели по случая. Утре наблюдаващият делото прокурор ще внесе искане в Районния съд в Провадия да задържи снежинския кмет в ареста с постоянна мярка за неотклонение.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
17:25, 27.03.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Освен арестуваният кмет в Провадийско, като по-сериозни нарушения от тази кампания бяха посочени опитите за агитация на турски език в село Медовец и издаването на „агитиращи“ касови бележки на бензиностанцията на Веселин Марешки. При почти 54 на сто гласували, в Трети варненски многомандатен район ГЕРБ е първа политическа сила, втора е БСП, трета се нарежда партията “Воля” на Марешки. На четвърта позиция са Коалиция „Обединени патриоти“, пета е ДПС. 4821 избиратели са отбелязали квадратчето „Не подкрепям никого“.

Пренареждане на листите във Варна заради преференциалния вот има при „БСП – за България“. 22-рият в листата Иван Иванов е получил над 4 хиляди гласа, което го поставя на второ място. Феноменът „15/15“ е сработил и при избирателите на „Воля“. Шестият в листата - Симеон Найденов, има над 2 хиляди преференции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборни резултати при обработени 100% от протоколите
Изборни резултати при обработени 100% от протоколите
5000 недействителни бюлетини в Кърджали
5000 недействителни бюлетини в Кърджали