НОВИНИ

Кметът на Смолян връчи плакет на Валя Балканска

Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави Валя Балканска в навечерието на нейния рожден ден и й връчи плакет на общината, съобщи пресцентърът й. На 8 януари известната родопска певица навършва 75 години.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:01, 07.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Още
кметът смолян връчи плакет валя балканска

"За Родопите, за родния Смолян и цяла България ти си истинска гордост. С твоя вълшебен глас родопската песен "Излел е Дельо хайдутин" лети напред във времето и космическото пространство към звездите. Ние сме временно тук, но твоят глас ще лети вечно в Космоса", е казал кметът, поздравявайки изпълнителката на "космическата" родопска песен.

Председателят на общинския съвет Славка Каменова е връчила поздравителен адрес на Валя Балканска, която е и почетен гражданин на Смолян. Тя е пожелала здраве и успехи.

Валя Балканска има над 5000 концерта у нас и по света. Истинската слава й донася "Излел е Дельо хайдутин".
По повод на 75-годишнината на певицата излезе от печат петото допълнено издание на книгата за нея "Глас от вечността" на смолянския писател Светозар Казанджиев. "Да се пише за нея е нито лесно, нито е просто. Тя е оголен връх, изложен на бурите и ветровете. Всичко в нея е натурално като Родопа, вижда се едно към едно, и всяко гримиране или вгрозняване те поставя в неудобна ситуация", посочва авторът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време в Истанбул отмени стотици полети
Лошото време в Истанбул отмени стотици полети
На улицaта в Белград живеят около 1500 мигранти
На улицaта в Белград живеят около 1500 мигранти