НОВИНИ

Среща на протестиращите от Горубляне с кмета на София Йорданка Фандъкова

В София кметът Йорданка Фандъкова и главният архитект Здравко Здравков се срещнаха с Инициативния комитет на "Горубляне". Те трябваше да решат кой е най-удачният вариант собствениците на имоти на територията на бъдещия парк „Източен“ да получат своите обезщетения.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
22:32, 01.06.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От няколко месеца жителите на „Горубляне“ протестират и блокират Околовръстното шосе на София с искане Общината да замени терените им с други в околността. Още от другата седмица ще започне изготвянето на по-точна карта на района, за да се прецени кои са възможните имоти за обезщетяване. Ще бъде свикана и работна група.

Иван Димитров, председател на Инициативния комитет „Горубляне“: Разбрахме се, че на 6-ти от 12 часа започваме работна група с главния архитект и други архитекти и юристи, като това не е работна група, която да отбие номера, а за реални действия.
арх. Янита Тарабанова: Идеята е да се направи план, в който собствениците на имоти, които са попаднали в парк "Изток", да се компенсират с общински имоти, които към момента обаче, по данни на кадастралната карта, са неясни къде са точно. Получихме и обещание, че докато не бъдем обещетени, общинска собственост в землището на Горубляне няма да се продава.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисарят Мария Габриел се срещна с деца влогъри
Еврокомисарят Мария Габриел се срещна с деца влогъри
Новият италиански вътрешен министър се заема веднага с миграционната политика
Новият италиански вътрешен министър се заема веднага с миграционната политика