НОВИНИ

Кметът на столичния район "Младост" подаде оставка след протести на жителите

Пореден протест на жители на столичния квартал "Младост" заради разрешение за строеж върху няколко междублокови пространства - където играят децат на жителите на квартала. Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска оставката на кмета на район "Младост" Цвета Авджиева. Причината - липса на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж върху зеления терен в междублоковото пространство. Вижте прякото включване на Милена Кирова в "По света и у нас" в 20:00 ч.!

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:31, 15.08.2016 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Д-р Авджиева беше кмет на „Младост" от 2011 г., а през ноември 2015 г. беше избрана за нов мандат. Според правилата на Изборния кодекс до провеждане на частични избори Общинския съвет ще избере временно изпълняващ длъжността.

Всички съоръжения на детската площадка са затворени зад метална ограда. Останала е само една катерушка. След като столичния кмет Йорданка Фандъкова е запознала премиера Бойко Борисов с всички факти около казуса със застрояването на детски площадки в кв. "Младост".

А от своя страна, премиерът Борисов заяви, че в "Младост" са направени толкова много подобрения, че не е редно да се говори за влошаване на качеството на живот и затова виновниците трябва да си понесат последствията - в случая това е районния кмет. Фандъкова пък съобщи, че до няколко дни ще излязат резултатите от проверката, която тя вече е възложила.

Бойко Борисов - министър-председател: Толкова паркове и градинки се направиха в София. Просто не го заслужаваме и който го е допуснал ще си понесе още днеска отговорността. Тъй като закона е такъв ще го направиме така, че с президентските избори да се проведат и частични местни избори за кмет на район "Младост".
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Заради това, че не са достатъчно аргументирани и оправдани действията по процедурите в този случай, кметът на "Младост" подаде оставка. Не можем да си позволим да загубим доверието заради необосновани и аргументирани действия по отношение на строителство.
;
Почти през целия ден телефонът на Цвета Авджиева беше изключен, но по-късно екипът ни успя да се свърже с нея - ето какво каза тя:

д-р Цвета Авджиева, кмет на р-н "Младост": По-спокойно, отколкото предполагах. Защото не може като направиш толкова много неща за района, заради това, че 20 човека протестират за нещо, което аз не мога да свърша, нито районната администрация, и трябва да ги успокоим - разбира се, че спокойно приемам. Тези протести няма да спрат след моята оставка. При всеки нов строеж това се повтаря.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът предлага гражданите да могат да оспорват банковите лихви
Омбудсманът предлага гражданите да могат да оспорват банковите лихви
Незаети места в Русенския университет
Незаети места в Русенския университет