Кметът на Стрелча не е задържан, нито е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата. След вчерашното претърсване в общината и изземане на документи и компютри предстоят експертизи. Стойно Чачов е разследван за принуда чрез злоупотреба с власт.

Румен Петков заяви, че е неприемливо, ако кметът, който е от АБВ, действително предварително е събирал заявления за напускане без поставяне на дата. Но, по думите му, в медиите се хвърлят обвинения без доказателства.

Румен Петков - председател на АБВ: Нека да си свършат органите работата. Почнали са с камерите да карат, навред с камерите, след като се счита, че камерите трябва да вървят преди доказателствата. Този подход камерите преди доказателствата първо ни води в Страсбург, където тази арогантстваща простащина в правоохраната и правораздаването струва на нас, с вашите зрители, слушатели и читатели много милиони, уверявам ви. И второ, някои хора ги вкарва в гроба.
Разследват кмета на Стрелча за принуда

Разследват кмета на Стрелча за принуда

Кметът на Стрелча-Стойно Чачов е разследван за принуда. Днес разследващи от икономическа полиция и прокуратурата обискираха общината, за да търсят док...