Ден след като бедственото положение в община Тетевен беше отменено - отново наводнения в района. На места се активираха нови свлачища. Щетите от предишните наводнения са за над 6 милиона лева.

Тетевен

В момента обстановката е спокойна, цяла нощ нямаше нови валежи, което е добре, обясни в ефира на БНТ кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева.

д-р Мадлена Бояджиева, кмет на Тетевен: Вчера вследствие на обилния валеж, който само за два - три часа падна наново бяха наводнени главни пътища, пътят Тетевен - Гложене, пътят Тетевен - Черни Вит. Разбира се, още вчера те бяха проходими, вследствие на взети мерки.

Има активирани наистина две нови свлачища, които в момента са под контрол и следим дали има движение в тях, коментира Бояджиева.

Няма данни за бедстващи хора в момента и обстановката се нормализира към момента.

Има няколко наводнени къщи, мазета и приземни етажи, откъснати хора и квартали няма, подчерта тя.

Бояджиева обаче обясни, че има проблем с водата в град Тетевен.

В момента поради замътване на водохващането в Рибарица, вследствие на обилния валеж. Днес може би целия ден няма да има вода по данни от ВиК, след което, ако няма нови валежи, тя ще бъде пусната.
Отменено е бедственото положение в община Тетевен

Отменено е бедственото положение в община Тетевен

Със заповед на кмета на Тетевен Мадлена Бояджиева от днес се отменя обявеното на 24 юли бедствено положение за общината, съобщават от общинската админ...