НОВИНИ

КНСБ: 575 лв. е месечната издръжка на човек от домакинство

575 лева са необходими за месечната издръжка на човек от 4-членно семейство. Това изчисляват от КНСБ. В София издръжката на един човек е с 200 лева по-висока. В "Денят започва" от Българската стопанска камара заявиха, че у нас не се инвестира във високотехнологични работни места и определиха Бюджет 2018 като консервативен. А от КНСБ заявиха, че и през следващата година за работещите в социалния и здравния сектор не е предвидено повишение на заплатите.

bnt avatar logo
от БНТ
09:09, 13.11.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Божидар Данев, Българска стопанска камара: Никаква визия за бъдещето на България, на икономиката. Никаква визия за реформите. Да, добре е, чудесно, че увеличихме заплатите на учителите, но с колко ще се намалят функционално неграмотните?
Пламен Димитров, КНСБ: А дали трябва да се говори само за доходи в най-бедната държава на ЕС мисля, че е риторичен въпрос. Очевидно е, че трябва да се говори за доходи. Вярно е, че за следващата година имаме най-големия бюджет и като приходи и като разходи, откакто има бюджет в България - около 3 млрд. и 500 млн. лева повече ще бъдат похарчени. От тях обаче за заплати ще бъдат похарчени само половин милиард.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Румъния: Журналистът Стилиян Деянов за протестите против данъчната реформа
От Румъния: Журналистът Стилиян Деянов за протестите против данъчната реформа
На пазар в Пирот
На пазар в Пирот