След крачката назад за болничните, синдикатите все пак не се отказват от намерението си за протест. На брифинг преди минути от КНСБ и КТ "Подкрепа" заявиха, че не приемат като официално решение думите на премиера Бойко Борисов, че няма да бъде внесено в парламента предложението първият ден от болничния да не се плаща.

Тодор Капитанов - КНСБ: Структурите на КНСБ и КТ "Подкрепа" са в готовност в края на месеца да реализираме национални протестни действия. Бяха набелязани конкретни такива, за които ще разберете със сигурност, когато разберем резултатите от срещата между лидерите на двете конфедерации с премиера. Както и резултатите от очаквания спешен НСТС , на който ще очакваме гаранции, че предложението за неплащане на първия ден от болничните ще бъде отменено.
Любка Георгиева - "КТ "Подкрепа" : Няма да го отменим този протест. В никакъв случай няма да го отменим, защото не бива да подминаваме подобни опити някои да си прави експерименти с психиката на българския народ, тъй като точно на това бяхме подложени през тази седмица.
Васил Велев - АИКБ: Ще помислим заедно с колегите от КРИБ с другите работодателски организации как да реагираме. Може би ние трябва да организираме един протест на хората, които не крадат. Може да излезем също така и от НСТС, защото не искаме да ставаме параван на предварително взети решения.
Предложението първият ден от болничните да не се плаща няма да бъде внесено в НС

Предложението първият ден от болничните да не се плаща няма да бъде внесено в НС

Спорната идея за болнични отпада - премиерът Бойко Борисов обяви, че такова предложение няма да бъде входирано в парламента. Идеята първият ден от бол...

Още по темата Казусът "болнични"