НОВИНИ

Въпреки думите на премиера за болничните: Синдикатите са в готовност за протест

След крачката назад за болничните, синдикатите все пак не се отказват от намерението си за протест. На брифинг преди минути от КНСБ и КТ "Подкрепа" заявиха, че не приемат като официално решение думите на премиера Бойко Борисов, че няма да бъде внесено в парламента предложението първият ден от болничния да не се плаща.

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 19.11.2019 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Тодор Капитанов - КНСБ: Структурите на КНСБ и КТ "Подкрепа" са в готовност в края на месеца да реализираме национални протестни действия. Бяха набелязани конкретни такива, за които ще разберете със сигурност, когато разберем резултатите от срещата между лидерите на двете конфедерации с премиера. Както и резултатите от очаквания спешен НСТС , на който ще очакваме гаранции, че предложението за неплащане на първия ден от болничните ще бъде отменено.
Любка Георгиева - "КТ "Подкрепа" : Няма да го отменим този протест. В никакъв случай няма да го отменим, защото не бива да подминаваме подобни опити някои да си прави експерименти с психиката на българския народ, тъй като точно на това бяхме подложени през тази седмица.
Васил Велев - АИКБ: Ще помислим заедно с колегите от КРИБ с другите работодателски организации как да реагираме. Може би ние трябва да организираме един протест на хората, които не крадат. Може да излезем също така и от НСТС, защото не искаме да ставаме параван на предварително взети решения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-рано утре става ясно от какво са се натровили децата в Хаджидимитрово
Най-рано утре става ясно от какво са се натровили децата в Хаджидимитрово
Двама души са задържани по случая с убития мъж в Бургас
Двама души са задържани по случая с убития мъж в Бургас