НОВИНИ

КНСБ искат 700 лв. минимална заплата по специалността

Общините са завършили със 160 млн. лв. на минус за миналата година, тоест имат неразплатени задължения и още 500 млн. лв. от корекции за изминалия програмен период.

Милена Кирова
от Милена Кирова
15:16, 06.07.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Това отчетоха от КНСБ при подписването на меморандум за сътрудничество с Националното сдружение на общините в България. От КНСБ настояват за определяне на минимална работна заплата за висшисти от 2017г. Президентът на КНСБ отправи предложението към финансовия министър като заяви, че ще го внесе още утре официлно в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Пламен Димитров - президент на КНСБ:
КНСБ ще настоява от 2017г. да бъде въведена нова минимална работна заплата за висшисти, които работят по специалността си. Знаете, че в момента имаме една дълбока компресия и приближаване на минималните заплати на тези, които са нискоквалифицирания персонал - санитарите в болниците, чистачките в училищата и на много други места до квалифицирания персонал. 1, 5 спрямо минималната заплата за страната - това е нашето предложение. Ако тя е 460 от първи януари за нискоквалифицирания персонал - 700 лева за висшист, който работи по специалността си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата ще започне проверка на АЕЦ Козлодуй, обяви премиерът
Прокуратурата ще започне проверка на АЕЦ "Козлодуй", обяви премиерът
​Простихме се с голямата българска актриса Ани Бакалова
​Простихме се с голямата българска актриса Ани Бакалова