НОВИНИ

КНСБ поиска до 3000 лв. максимален осигурителен доход от догодина

За въвеждане на необлагаем минимум на нивото на минималната работна заплата и увеличение на максималния осигурителен доход до 3000 лв. от следващата година ще настояват от КНСБ. По думите на президента на конфедерацията Пламен Димитров това ще даде възможност на най-нископлатените работници да получават по-високи доходи.

bnt avatar logo
от БНТ
16:58, 18.07.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

От синдиката искат да се предвидят и повече средства за заплати в Бюджет 2019, като целта е до 2022 г. да се достигне 60-процентния праг от средноевропейските доходи съобразен с ценовите разлики в България и западноевропейските страни.

Пламен Димитров, президент на КНСБ: Ние смятаме, че за 4 години с темпове на номинално увеличение между 12 и 15% на заплатите догодина, по-догодина и още по догодина до 2022 г включително, това ниво от 60% е постижимо. Но това трябва да става с устойчива политика, това което започнаха управляващите миналата година трябва да го продължат не само в образованието, но и да го задълбочат с тези проценти, за които говоря. Това са ни нашите искания, на нашите федерации в бюджетните системи, които възлизат на общо число някъде малко над 1 милиард лева повече за заплати за следващата година.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени създадоха кръвен тест за откриване на меланом
Учени създадоха кръвен тест за откриване на меланом
ДРУГИТЕ новини: Лувърът отвръща на удара
ДРУГИТЕ новини: Лувърът отвръща на "удара"