На Коалиционен съвет днес ГЕРБ и Обединените патриоти трябва да определят кой ще е кандидатът за нов екоминистър на мястото на Нено Димов. Той ще бъде номиниран от ВМРО. Неофициално, три са обсъжданите имена за поста.

Сред имената са тези на съпредседателя на Парламентарната група на патриотите Искрен Веселинов, който оглавява и комисията по регионална политика в парламента и на депутата Емил Димитров, известен като Ревизоро, който ръководи Комисията за наблюдение на приходните агенции.

Третото обсъждано име е на сегашния заместник-министър на околната среда и водите Николай Кънчев, който обаче отговаря за управлението на отпадъците, а там тече проверка заради скандала с боклуците от Италия.

Разпитаха заместник на Нено Димов за водоподаването към язовир "Студена"

Разпитаха заместник на Нено Димов за водоподаването към язовир "Студена"

Зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше разпитан в Специализираната прокуратура заради водната криза в Перник. Живков отговаря...

Нено Димов беше обвинен в умишлена безстопанственост. Като министър на околната среда и водите той е утвърждавал графици за подаване на вода за промишлени нужди, въпреки спадащото ниво на водата в язовир "Студена". Нено Димов все още е в ареста.

Нено Димов остава за постоянно в ареста

Нено Димов остава за постоянно в ареста

Спецсъдът остави Нено Димов за постоянно в ареста. Той беше обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Нено Димов беше задърж...

Още по темата Водната криза