НОВИНИ

Коалиционните партньори в Германия се споразумяха за миграционната политика

Управляващата коалиция в Германия е постигнала споразумение за борба с нелегалната имиграция и затягане на политиката на даване на убежище. Това бе договорено на среща на лидерите на трите партии, които са част от правителство на Ангела Меркел.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:22, 06.07.2018
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Спорът за миграцията поставяше въпросителни пред управляващата коалиция в Германия. След снощната среща на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, Християнсоциалния съюз на министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер и Германската социалдемократическа партия, начело с Андреа Налес различията изглежда са преодолени.

Хорст Зеехофер, министър на вътрешните работи на Германия и лидер на ХСС: Постигнахме съгласие между трите партии относно бъдещите мерки за контрол на миграцията. То включва мерки като връщане на мигранти на границата, но също и по-бързо прилагане на процедурите от Дъблинското споразумение. И като ресорен министър аз съм много доволен.

Договорено е да бъде ускорен процесът на връщане на кандидатите за убежище, които вече са били регистрирани в други страни членки на ЕС. Германия обаче ще връща такива кандидати само в държави, с които е сключила двустранни споразумения.

;
Андреа Налес, Германска социалдемократическа партия: Няма да има транзитни центрове за мигранти. Тази година ние ще изработим нов закон за имиграцията. Ще има по-бързи процедури за тези, които търсят убежище в страната - предложение, което отправихме преди седмици.

Вместо в транзитни центрове, случаите ще бъдат разглеждани до 48 часа в полицейски участъци. В други случаи мигрантите ще бъдат транспортирани до Мюнхен, откъдето ще бъдат връщани до страните, където първоначално са били регистрирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24 души загинаха при взрив на фабрика за фойерверки в Мексико
24 души загинаха при взрив на фабрика за фойерверки в Мексико
Влизат в сила реципрочните вносни мита, които САЩ и Китай си наложиха
Влизат в сила реципрочните вносни мита, които САЩ и Китай си наложиха