НОВИНИ

"Коалиция за България" внесе в ЦИК документите за регистрация за евроизборите

"Коалиция за България", съставена от 7 политически сили, внесе в ЦИК документите за регистрация за европейските избори на 26 май. Листата на формацията е оглавена от проф. Боян Дуранкев.

коалиция българия внесе цик документите регистрация евроизборите
bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 07.04.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Влизаме в кампанията със стремежа да предложим на българите защита на националните и обществени интереси в Европейския съюз, заяви пред журналисти председателят на формацията и на ПП АБВ Румен Петков след като документите бяха внесени от коалиционните партньори.

Румен Петков, председател на "Коалиция за България", ПП АБВ: Регистрирахме "Коалиция за България". Искам да благодаря на колегите за огромния труд, който положиха. Да благодаря на всички повече от 10 000 наши съграждани, които се подписаха. Искам да благодаря на екипа, който подготви цялостната документация.

Коалицията внесе в ЦИК 7 017 подписа.

;

Пред медиите Румен Петков коментира и претенциите на БСП към наименованието "Коалиция за България" и твърдението, че АБВ носи административнонаказателна отговорност за използването на названието.

Румен Петков, председател на "Коалиция за България", ПП АБВ: Ако на БСП много им липсва марката "Коалиция за България", сме готови да обсъдим тяхното приемане във формацията. Не знам как може да откраднеш нещо, което не принадлежи. Ние сме внесли в ЦИК документи. Ако на БСП много им липса закъснялата носталгия по марката, сме готови да обсъдим тяхна молба още днес, само двама от партньорите все още имат резерви да ги приемем. Ще ги посъветвам да се вгледат в предшественика. Ленин стиска каскета и никой не му го краде. На тях все някой нещо им краде. Тази политическа немощ, която избива понякога в цинизъм, издава една нищета, която е обидна, в това число за всички хора, които имат отношение към левицата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецакция: Откриха 77 000 лв. в дома на наркодилър от Пазарджик
Спецакция: Откриха 77 000 лв. в дома на наркодилър от Пазарджик
Турските власти заловиха 950 мигранти до границата с Гърция
Турските власти заловиха 950 мигранти до границата с Гърция